Jongerenwerking Axcent in een notendop

Jongeren, levensbeschouwing en dialoog. Believe it or not, it matters!
 

Axcent vzw organiseert activiteiten en projecten waar Brusselse jongeren (12 - 26 jaar) kunnen ontdekken, proeven en uitwisselen rond levensbeschouwing en interlevensbeschouwelijke dialoog. Hierbij spelen we in op de wensen en noden van de Brusselse jeugd en maken we een programma voor en door jongeren.

  • Axcent biedt middelen en methodieken aan voor de organisatie van interlevensbeschouwelijke dialoog met jongeren. Lees meer over de ideeën van jongeren over levensbeschouwing en dialoog in de brochure “We zijn jong en we willen… interlevensbeschouwelijke dialoog?!” of maak gebruik van de DVD “ik levensbeschouw jou” om levensbeschouwing bespreekbaar te maken en zo dialoog en begrip te bevorderen in jouw organisatie...
  • Verken de levensbeschouwelijke diversiteit in Brussel tijdens de inleefweek "Geloven in Brussel", de bezoeken aan levensbeschouwelijke plaatsen of in het interlevensbeschouwelijke stadsspel BXL - Brussel eXtra Levensbeschouwelijk (samen met JES Brussel).
  • Axcent experimenteert en zoekt naar nieuwe mogelijkheden voor dialoog. Heb je zelf een vraag, een idee of vage plannen rond levensbeschouwing en interlevensbeschouwelijke dialoog? Laat het ons weten! Samen creëren we nieuwe kansen voor dialoog.

Wil je binnen het onderwijs werken aan interlevensbeschouwelijke competenties en dialoog? Het aanbod voor het onderwijs vind je hier.